Feedek

DAX Index

Legújabb hozzászólások

  • Miklós Molnár: Nem tudom él ez a topic még de engem érdekelne hogy azóta kereskedik-e még valaki ezzel a stratégi... (2013.02.08. 08:50) Rövidtávú DAX futures kereskedési stratégia
  • chartok.hu: A befektetők mindig az aranyba menekítik a pénzüket. www.chartok.hu (2011.05.27. 16:14) Arany - 2009.05.25
  • Quanto Costa: Jelenleg úgy érzem nem látom át, mi zajlik a piacon, ill. mi folyik a háttérben. Különösen nem lát... (2010.03.19. 12:09) 2009.06.30 - DAX mostanság
  • Quanto Costa: Hehe! Ez a negyedév végi felrántás kivételesen nem magyar zárás után indult így sikerült leképezne... (2009.06.29. 17:11) Trendek és mozgóátlagok
  • Quanto Costa: Úgy látszik erre nem csak én gondoltam ---> www.trendlines.hu/2009/05/22/dax-index-akkor-es-most-t... (2009.05.22. 23:33) 2009.05.18
  • Daxspeki: @ asdf: Nem tudom, talán csak a jó idő. "Sell in May, go away":) (2009.05.16. 19:25) 2009.05.14
  • asdf: @NightLord: Ez a világ legszebb gyémantja. De csak a shortosoknak.Holnap zárok bármi lesz is. BU... (2009.05.13. 19:45) 2009.05.13

Szavazás

Ajánlott oldalak

Kapcsolat

2008.11.22. 01:00 Daxspeki

Vége a válságnak! Timothy Geithner lehet az USA új pénzügyminisztere!

Itt van Ő! Jól jegyezd meg az arcát és a nevét ennek a férfinak kedves olvasó. Mert ő, Timothy Geithner fogja elhozni a szép új világot. Ha csak ránéz valaki az amerikai tőzsdeindexekre, nem fogja érteni mitől is emelkedtek ma 6%-ot meghaladó mértékben. Netán fontos tőzsdei cégek jelentettek brutálisan jót? Kiváló makroadatok kerültek napvilágra? Nem! Barack Obama bejelentette, hogy Timothy Geithner lesz a jelöltje a pénzügyminiszteri posztra. Így már világos?

(a folytatáshoz katt tovább)

A hír hatására bekövetkező hatalmas amerikai rallit nagyjából a következőképpen lehetne lefordítani: A tőzsdeindexek zuhanása nem a hitelpiaci folyamatoknak köszönhető. A pénzügyi szabályozás nem megfelelő volta sem igazán érdekelt minket. De itt van ez a Paulson. Ő tett tönkre mindent. De végre itt van Timothy, akire messiásként vártunk, és ma bebizonyosodott: ő a jelölt! Ahogy a képen is látszik, vadmacskaként készül nyakon ragadni a mostani recessziót. Megnyugodtunk, jöhetnek a vételek!

Node lássuk mitől lesz 1 óra alatt 6,5%-al jobb egy Geithnerrel elképzelt világ. Mitől ér hirtelen minden ennyivel többet, mint amikor még nem tudtuk ki kerül annak a semmirekellő Paulsonnak a helyére. Vessük össze a feleket:

Geithner 47, Paulson viszont már 62 éves. 60-on felül a pénzügyminiszterek képesek csődbevinni egy egész gazdaságot. 50-en alul viszont komoly fellendülést képesek produkálni.

DOW +1%

Geithner tud japánul, Paulson viszont egy kukkot sem beszél. Ez bizony még komoly lökést adhat az amerikai gazdaságnak. A japán érdekeltségű vállalatok pedig még ennél is nagyobb száguldásba kezdhetnek.

Dow +2%

Paulson kopasz, Geithnernek viszont dús hajkoronája van. Azt hiszem ezt nem kell kommentálni. Aki a saját hajára nem képes vigyázni, hogyan lenne képes egy gazdaságra?

DOW +3%

Geithner korábban a világ számos országában élt, Paulson viszont ki sem dugta az orrát hosszabb időre Amerikából. Hát csoda, hogy itt tartunk?

DOW +4%

Geithner a műlegyes horgászat szerelmese, valamint rendszeresen teniszezik. Paulson viszont ha sportról van szó, akkor leginkább birkózó múltját tudja felemlegetni. Ön rábízná egy gazdaság irányítását egy ilyen agresszív emberre?

DOW +5%

Geithnernek sosem volt köze a válságban igencsak érintett Goldman Sachs-hez, Paulson viszont magas pozíciókban volt a cégben. Hát kell ennél több?

DOW +6%

Mindketten a híres Dartmouth College-ben végeztek, Geithner felesége Carole ráadásul még évfolyamtársa is volt Timothynak. Egy ilyen családi háttér bőven megér még egy fél százalékot.

DOW +6,5%

 

A fenti írás nyilván erősen ironikus, de könyörgöm, létezik olyan hogy egy ilyen bejelentésnek ekkora hatása legyen a piacokra? Biztosan remek szakember ez a Timothy, de ettől még ilyen gyökeresen megváltozhat a befektetők piacról alkotott képe? Ha viszont tényleg egyedül az ő pénzügyminiszterré tétele a kulcsa a mostani válság megoldásának, akkor tessék őt azonnal bezárni egy atombiztos helyre, mert ha esetleg balesetet szenvedne ez a jóember, azt olyan mértékű esések követnék a tőzsdén amit még az unokáink is emlegetni fognak!

2 komment

Címkék: tőzsde dow timothy geithner


A bejegyzés trackback címe:

https://daxspeki.blog.hu/api/trackback/id/tr59782212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TMan 2008.11.22. 12:13:19

Lehet benne valami:-))))
Tényleg ahányszor csak Paulson megszólalt, a tőzsdék elkezdtek zuhanni.
Jó lesz résen lenni, ha hétfőn nem korrigálja vissza a mai emelkedés jelentős részét a piac, akkor átmenetileg jobb félretenni a shortos pénzt.

Daxspeki · http://daxspeki.blog.hu 2008.11.22. 13:54:26

Egyetértek, jó lesz hétfőn figyelni. Ma megvizsgálom majd technikailag is ezt az őrületet:)
süti beállítások módosítása