Feedek

DAX Index

Legújabb hozzászólások

  • Miklós Molnár: Nem tudom él ez a topic még de engem érdekelne hogy azóta kereskedik-e még valaki ezzel a stratégi... (2013.02.08. 08:50) Rövidtávú DAX futures kereskedési stratégia
  • chartok.hu: A befektetők mindig az aranyba menekítik a pénzüket. www.chartok.hu (2011.05.27. 16:14) Arany - 2009.05.25
  • Quanto Costa: Jelenleg úgy érzem nem látom át, mi zajlik a piacon, ill. mi folyik a háttérben. Különösen nem lát... (2010.03.19. 12:09) 2009.06.30 - DAX mostanság
  • Quanto Costa: Hehe! Ez a negyedév végi felrántás kivételesen nem magyar zárás után indult így sikerült leképezne... (2009.06.29. 17:11) Trendek és mozgóátlagok
  • Quanto Costa: Úgy látszik erre nem csak én gondoltam ---> www.trendlines.hu/2009/05/22/dax-index-akkor-es-most-t... (2009.05.22. 23:33) 2009.05.18
  • Daxspeki: @ asdf: Nem tudom, talán csak a jó idő. "Sell in May, go away":) (2009.05.16. 19:25) 2009.05.14
  • asdf: @NightLord: Ez a világ legszebb gyémantja. De csak a shortosoknak.Holnap zárok bármi lesz is. BU... (2009.05.13. 19:45) 2009.05.13

Szavazás

Ajánlott oldalak

Kapcsolat

2008.12.01. 00:08 Daxspeki

Bullish fordulós gyertya alakzatok

Legutóbb már volt szó a doji gyertyák esetleges trendfordító hatásáról. Mos pár olyan, több gyertyából álló alakzatot szeretnék bemutatni, ami az előbbinél biztosabb jelzéseket tud adni.

A mostani cikkben a jelentősebb bullish - amikor a csökkenő trend emelkedővé vált; ha valaki tud rá normális magyar szót, írja meg egy pirospontért (a "bikás" nem ér) - forduló jeleket mutatnám be a teljesség igénye nélkül:

Az itt látható képen nyíllal jelöltem a csökkenő trendet. A két gyertyából álló alakzatban az első egy úgynevezett "kalapács" gyertya. Esetünkben a színe nem igazán érdekes, lényeg, hogy viszonylag kis teste és hosszú alsó kanóca legyen. Ez arról árulkodik, hogy habár napközben jóval alacsonyabb értéken is járt a részvény/index, nap végére szépen felrántották. Már önmagában is érdemes figyelni a kalapács gyertya megjelenését -akárcsak a dojiét- , az igazi megerősítést mégis egy másnapi fehér gyertya formájában kaphatjuk meg.

 

Az itt látható formáció egy "harami", amit magyarra "terhes"-nek lehetne fordítani. A bullish harami lényege, hogy csökkenő trendnél kapunk egy viszonylag nagytestű fekee gyertyát, amit másnap egy kistestű gyertya kíség. A színe nem fontos és lehet doji is, viszont lényeges, hogy a második gyertya teste az elsőn belül legyen (érted: harami). A piac tehát úgy tűnik, hogy előző nap kieste magát, a második nap már magasabban is tudott nyitni, és nem is adták az előző záró alá.

 

Ez a formáció gyakorlatilag az előzővel megegyezik, viszont itt a harmadik nap már sikerült a fekete gyertya teste fölé zárni. Ez egy igen erős fordulós alakzat, érdemes rá odafigyelni.

 

 

 

Az úgynevezett piercing formáció két viszonylag nagytestű gyertyából áll. Az első fekezét egy fehér követi. Lényeges, hogy a fehér záró értéke túlérjen a fekete testének a közepén. Az üzenete egyértelmű: túl sokat esett a piac és a vevők megvásárolják az esést. Maga az alakzat elég erős, de az igazi az, ha harmadik napon újabb fehér gyertyát kapunk, lehetőleg a fekete nap nyitóáránál magasabb záróárral.

 

 

 

Utoljára szintén egy erős alakzat, a "bullish morning star került". Három gyertyából áll, egy nagy fekete, egy kicsi bármilyen színű (doji is lehet), valamint egy fehér. Lényeges, hogy a kistestű gyertya réssel lefelé kövesse a feketét. Az alakzat pánik eledásokra utal a második napon nyitóban, de a piac elbizonytalanodik, hogy tényleg esni kell-e tovább. A harmadik nap eldönti a kérdést, ami tobábbi emelkedést valószínűsít.

 

 

 

Legközelebb a főbb bearish alakzatokról lehet majd olvasni.

1 komment

Címkék: gyertya elemzés


A bejegyzés trackback címe:

https://daxspeki.blog.hu/api/trackback/id/tr88797094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kmisi · http://5mp.eu/web.php?a=moneymentor 2009.04.15. 12:25:46

Gyertya és chartalakzatok tanulmányozásához ajánlom mindenkinek a www.thepatternsite.com/ oldalt, ahol egy Bulkovszky nevű amerikai trader jóvoltából hetekig el lehet csemegézgetni.
süti beállítások módosítása